Om Alfonso

Vi som driver Alfonso Padel & Partners har mångårig rutin inom sport, media, företagande och sponsring.
Om Alfonso
Alfonso <br> Historia

Alfonso
Historia

År 1974 var Alfonso de Hohenlohe, en spansk prins, i Acapulco och besökte sin goda vän Enrique Corcuera.

Corcuera hade byggt en underdimensionerad tennisbana på sin tomt; en anläggning med väggar på alla sidor. Efter lite förändringar av reglerna för både spelet och spelplanen så fattade Prins Hohenlohe sådant tycke för spelet att han lät bygga de två första banorna på sin privata Marbella Club på Costa del Sol. Padel blev snabbt innesporten på orten. Kändisar, däribland flera idrottsprofiler, fick sporten att ta ytterligare några kliv i Spanien. Argentinaren Julio Menditenguia var en regelbunden besökare i Marbella (och god vän till Hohenlohe). Han såg vilken succé padel höll på att bli i Spanien, och bestämde sig för att utveckla padel i Argentina.

Inom ett antal år så fanns det 10 000 banor och 3 miljoner spelare i Argentina. Sporten blev snabbt populärt i både Latinamerika och i Spanien. Från framförallt Spanien spreds sporten norrut via semestrande turister, och är idag en både utbredd och populär sport med miljontals utövare varje dag.


Padelns utveckling i Sverige

540 000 unika spelare som bokat bana under 2021 - det kan räknas upp till 1 miljon aktiva spelare då det inte är alla som själva bokar banan. Jämför med fotbollens 362 282 registrerade spelare (över 15 år).

Invalt i Riksidrottsförbundet 2021
Bokade padeltimmar ökade med 12% mellan om man jämför februari 2021 med samma månad 2022.

Källa: Svenska Padelförbundet, Matchi

Vi driver Alfonso Padel & Partners

Sofia Arvidsson

Jörgen Persson

Patrick Ekwall

Per Texas Johansson

Glenn Silverholt

Fredrik Henningsson

Lotta Tjulin Thörnqvist

Kontakta oss